bekamkhadijah@gmail.com
Rawatan Bekam di Johor Bahru

Rawatan Bekam di Johor Bahru

Jika perubatan cina terkenal dengan rawatan akupunturnya, maka kita sebagai umat Islam khususnya pasti tahu akan rawatan bekam. Rawatan bekam dapat mengeluarkan darah yang kotor serta meringankan tubuh. Ia juga dapat dijadikan sebagai salah satu ikhtiar rawatan alternatif dalam penyembuhan sesuatu penyakit. Namun terdapat juga segelintir dari kita yang takut untuk mencubanya. Kenapanya??

 

Gambar menunjukkan contoh bekam di bahagian kepala. Hal ini menyebabkan segelintir dari kita keberatan untuk melakukan rawatan bekam. Risau botak katanya, jangan risau…di Johor terdapat pusat rawatan bekam yang menyediakan rawatan tanpa perlu mencukur rambut anda. Berita gembira bukan? Pusat rawatan bekam ini dikenali sebagai Bekam Khadijah. Eh, tak percaya? Mari baca sampai habis.

Rawatan Bekam Oleh Juru Bekam Yang Bertauliah

bekam-khadijah-2

Bekam Khadijah dikendalikan oleh jurubekam yang bertauliah lebih senang dengan pangilan Cikgu Amin. Beliau memperolehi Diploma Jurubekam Klinikal yang diiktiraf oleh HUSM, Kelantan. Jadi jangan risau ok dengan kredibilitinya.

Pusat Bekam Khadijah ini mula beroperasi pada 2014 di alamat Bekam Khadijah Academy, No23A, Jalan Bina 3, Taman Parit Raja, 86400 Batu Pahat Johor.

Apa yang menyeronokkan di sini ialah proses rawatan bekam ddisini tidak melibatkan kehilangan rambut, seperti yang ditulis bekam tanpa cukur kepala. Sila perhatikan gambar.. Haa, tidak ada kesan cukur langsung pada rambut si penerima bekam kan? Jadi kepada abang abang, ayah ayah dan datuk datuk terutama yang berada disekitar Johor yang bimbang dengan isu rambut botak setempat apalagi… anda dah tak perlu risau kerana Bekam Khadijah menawarkan rawatan tanpa mencukur kepala.

Pusat rawatan Bekam Khadijah juga mempunyai jurubekam wanita jadi kepada kaum hawa, ibu, acik dan kakak kakak sekalian jangan khuatir sambil menunggu encik suami berbekam mungkin anda juga boleh mencuba rawatan bekam ini.

bekam-khadijah-header

Berikut adalah pakej yang disediakan di pusat rawatan Bekam Khadiijah. Berbaloikan?? Haa.. bagi mereka yang bergelar pelajar pun boleh turut merasai kebaikan bekam dengan menggunakan pakej pelajar yang disediakan. Pasti anda akan lebih fokus dalam pembelajaran. Kepada yang baru nak mencuba, bimbang pakej yang ditawarkan terlalu banyak cup bekam yang digunakan? Jangan risau, selain dari pakej yang disediakan Bekam Khadijah juga menawarkan rawatan secara ala carte bermula dari RM2.50 untuk 1cup.

Benda yang baik jangan ditangguhkan.. Apalagi warga Johor, terutamanya yang berada di kawasan yang berdekatan cepat! jangan lupa untuk mengunjungi Bekam Khadijah ya! Anda boleh melayari web mereka untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut mengenai Bekam Khadijah, serta pakej dan rawatan yang disediakan.

Eh! Ada lagi. Berita baik untuk mereka yang berminat untuk menceburi bidang rawatan bekam ini, Bekam Khadijah juga ada mengajurkan kelas dan kursus bagi mereka yang berminat untuk mempelajari cara cara melakukan bekam. Serius… anda tidak akan merasa rugi, sihat dapat, ilmu dapat dan mana tahu boleh menjana pendapatan anda juga! Jadi layari http://bekamkhadijah.com atau hubungi Cikgu Amin: 019 – 9895789 untuk sebarang pertanyaan.

Facebook Comments

Leave a Reply

Close Menu
WhatsApp chat